Girdap; 1968- 1978 Sürecinde Türkiye'nin Sorunları Üzerine İnceleme
ISBN: 9789756544310
Okuma Durumu
Kitap Hakkında
Türkiye, 1960`lı yıllarla birlikte güçlü iç akıntılar ve dış ters akıntıların etkisi altına girmiştir. Bunların basıncı ve yer çekimi, ülkenin derinliklerine doğru işlemiş, kendimizi hep bir bunalım çukuru içinde bulmuşuzdur. Bunalım yoğunlaştıkça, siyasal partilerde ve temsilcilerinde sorumluluk duygusunun yükselmesi yerine, tam tersine giderek genişleyen bir sorumsuzluk egemen olmuş bu da her süreçte kimi siyasiler ve toplumun kimi üst kesitlerinde bir askersel müdahale beklentisini koşullamıştır. Beklenti çoğu kez çağrıya varmış; çağrıya yanıt bulunmazsa, bu yönde özendirici gerekçeler oluşturulmuştur.
Em. Amiral Vedii Bilget bu kitapta yakından tanıklık ettiği 12 Mart sürecinin başlangıcından 12 Eylül sürecinin ilk kıpırdanışlarına kadar dönen girdabı irdelemektedir.
1968-1978 döneminden sonra, günümüze kadar gelen sürecin öyküsünü de hazırlayan Vedii Bilget, GİRDAP`ın ikinci cildini de okuyucularına sunacaktır.
(Arka Kapak)
Yazar
Yazar
Vedii Bilget
Profili Görüntüle
2 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş