Kitap Tanıtımı |
İlk yayınlandığı tarihten beri, gerek mesleki sınavlara hazırlanan kişilerin, gerekse konuyu özet olarak ancak sorular eşliğinde öğreten/öğrenmek isteyen kişilerin tercih ettiği Başarı Grubu Müfettişlik Uzmanlık Sınavlarına Hazırlık Dizisinın onbeşinci kitabı olan bu kitap, her yeni baskısında bir önceki baskısının üzerine ekleyerek ve de gerek kitabı kullanan akademisyenlerden gerekse kitapla sınavlara hazırlanan kişilerden gelen istek, öneri vs.. dikkate alınarak 3. baskısını yapmıştır.
Kitap, beş temel konuyu ayrı ayrı bölümlerde işlemiştir. İlk iki bölümde maliye teorisi ve kamu harcamaları, üçüncü bölümde Kamu gelirleri ve son iki bölümde de devlet bütçesi ile devlet borçlanması incelenmiştir. Kitapta konular incelenirken, çok fazla detaya girilmeden konunu özü anlatılmış ve özellikle de sınavlarda en çok ağırlık verilen tüm harcama vergi bütçe ve borçlanma teorilerinin özellikleri ve birbiri ile olan bağlantıları örneklerle açıklanmıştır.
Anlatılan konuların daha iyi anlaşılması için kitapta 500 test sorusuna ve 9 adet klasik sınav sorusuna yer verilmiştir.
Konu Başlıkları
Maliye Politikasının Doğuşu ve Gelişimi
Ekonomi Politikası İçinde Maliye Politikası (Araç ve Amaçlar)
Keynesyen Modelin Ekonomik İstikrar İçindeki Rolü ve Çarpan Mekanizması
Ekonomik İstikrar Gerçekleştirilmesinde Para ve Maliye Politikalarının Birlikte Kullanımı
Toplam Talep Toplam Arz Modeli (Maliye Politikalarının Etkinliği)
Maliye Politikası Uygulamasında Kullanılan Yöntemler
Enflasyon ve Maliye Politikası
Durgunluk ve Maliye Politikası
Stagflâsyon ve Maliye Politikası
Bütçe Açıkları Sorunu
Ekonomik Kalkınma ve Maliye Politikası
Gelir Dağılımı ve Maliye Politikası
Maliye Politikasına İlişkin Karşılaşılabilecek
Karşılaşılabilecek Klasik Sınav Soruları |