Kitap Tanıtımı |
Bu kitabın esasını İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Türk Borçlar Kanunu Sempozyumu teşkil etmektedir. Söz konusu sempozyuma 13 farklı üniversiteden 25 öğretim üyesi - konuşmacı ya da oturum başkanı olarak - katılmış, ayrıca pek çok öğretim üyesi de genel görüşmeler (tartışmalar) kısmında söz almak suretiyle Kanun hakkındaki görüşlerini ortaya koymuşlardır. Borçlar Hukuku alanında çalışan Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 80'nin üzerinde akademisyenin katılmış olması, hiç kuşkusuz sempozyumun olduğu kadar, bu kitabın da değerini artırmaktadır.
1-2 Nisan tarihlerinde gerçekleşmiş olan sempozyuma 850 civarında dinleyicinin gelmiş ve kayıt yaptırmış olması, Türk Borçlar Kanunu'na ilişkin yapılacak olan açıklamaların Kanun'un yürürlüğe girmesinden önceki dönemde uygulamacılar açısından ne kadar büyük bir ihtiyaç teşkil ettiğinin en önemli göstergesidir. Ancak bu kitabın bunun da ötesinde yeni Borçlar Kanunumuza ilişkin olarak yapılacak olan doktrinsel tartışmalara ışık tutacağını, hatta bazı tartışmaları bizzat başlatacağını söylemek de yanlış olmayacaktır.
Kitabın baskı aşamasında söz konusu konuşmaların bant çözümlerinin aynen yayımlanması tercih edilmemiş, konuşmacılar tarafından bu bant çözümleri üzerinde düzeltmeler gerçekleştirilmiştir. Hatta pek çok konuşmacının kendi konularına ilişkin olarak baştan bir makale yazarak bu kitaba katkıda bulunmuş oldukları görülecektir. Böylece 2012 yılının Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan Türk Borçlar Kanunu'na ilişkin önemli bir eser ortaya çıkmıştır.
(Önsöz'den) |